Tartalomkezelés a felhőben: Orchard CMS

Kurzusvezető: Dr. Kozlovszky Miklós, Lehóczky Zoltán, Farkas Benedek

 Kreditszám: 2

Mi az az Orchard CMS?

Az Orchard CMS egy nyílt forráskódú webes tartalomkezelő rendszer (és egyben fejlesztői keretrendszer), amelyet többek között a Microsoft támogat és egy nemzetközi felhasználói-fejlesztői közösség irányít.

Mit tanulhatok az Orchard CMS-ről?

A félév során két gyakorlott oktató (akik maguk is az Orchard és Orchard-alapú projektek fejlesztői) segít elmerülni az Orchard CMS használatában – felhasználói szemszögből. A félév végére megszerzett tudással a hallgatók könnyen és gyorsan tudnak majd általános célú weboldalakat létrehozni – mindezeket programozói tudás nélkül, a beépített funkciókat felhasználva.
Ezek mellett a kliens-oldali technológiák (CSS/JS) felé is elkanyarodunk, amelyek a weboldal kinézetének testreszabásában lesznek segítségünkre.

Mire tudom használni a megszerzett tudást?

Manapság nincs olyan közösségi tevékenység, amelyhez ne jönne jól egy weboldal. Az itt megszerzett tudás olyan eszközökkel vértezi fel a hallgatókat, amelyek segítségével egy weboldal elkészítése szoftverfejlesztői tudás nélkül sem jelent akadályt, legyen az egy blog, bemutatkozó weblap, portfólió, galéria.

Hogy jön ide a felhő?

A széles közönségnek szóló szolgáltatások helye a felhőben van, nincs ez másképp az Orchard esetében sem. A kurzus során készített weboldalaink az oktatók vállalata által fejlesztett első (és eddig egyetlen) Orchard CMS SaaS (szoftver, mint szolgáltatás), azaz a DotNest (http://dotnest.com) berkein belül fognak futni. Mindezt úgy, hogy az üzemeltetési, karbantartási és frissítési feladatok a háttérben, észrevétlenül zajlanak.

 

Orchard CMS Tantárgy ismertető

Orchard CMS Tantárgyi követelmények

Orchard CMS Tantárgyi Tematika

 

EKIK Honlap
Óbudai Egyetem Honlap

2014 szeptember 1-je óta az oldal látogatóinak száma: