Mobil alkalmazás fejlesztés FirefoxOS platformon

Kurzusvezető: Dr. Kozlovszky Miklós, Karóczkay Krisztián

Kreditszám: 2

„Az internet a modern élet szerves része – kulcsfontosságú szerepe van az oktatásban, kommunikációban, együttműködésben, üzleti életben, szórakozásban a társadalom egészére nézve. Az internet a globális közjavak részét képezi, így hozzáférhetőnek és nyitottnak kell maradnia. A szabad és nyílt forrású szoftverek elősegítik az internet, mint közösségi erőforrás fejlődését.” (https://www.mozilla.org/hu/about/manifesto/)

 

A vezető mobil környezetek azonban nem így működtek, ezért a Mozilla 2011 július 27-én elindította a Boot2Gecko projektjét. A cél egy nyílt és szabványos webes megoldásokra épülő mobil platform létrehozása volt.

A Mobil alkalmazás fejlesztés Firefox OS tantárgy segítségével ismerkedj meg új, modern, és korszerű mobil platformmal. Készíts tetszőleges alkalmazásokat a telefonodra egy egyszerű szöveg szerkesztővel HTML, JavaScript és CSS alapokon.

 

A félév során ebből a vékony webes környezetből könnyedén elérheted a telefon hardverét, belső adat tárolóit, és a hálózatot is. Kezelhetsz majd adatbázisokat, értesítéseket, aktivitásokat. Megtanulod, hogyan szervezd alkalmazásaid funkciót egy könnyen használható felhasználói felület mögé.

Az itt megszerzett tudásodat és tapasztalataidat nem csak Firefox OS környezetben fogod tudni hasznosítani, hanem bármely más webes területen is profitálhatsz belőle.

 

Mobil alkalmazás fejlesztés FirefoxOS platformon

Tantárgyi követelmények

Tematika

 

EKIK Honlap
Óbudai Egyetem Honlap

2014 szeptember 1-je óta az oldal látogatóinak száma: